top of page

Zeytinyağının bilinmeyen özellikleri

Güncelleme tarihi: 4 Haz 2022

Zeytinyağı, %75 oranında oleik asit gliseritleri taşır. A, E vitaminleri ve az miktarda fitoserol maddesi bünyesinde bulunur.


Zeytinyağı, %75 oranında oleik asit gliseritleri taşır. A, E vitaminleri ve az miktarda fitoserol maddesi bünyesinde bulunur. Zeytinyağı, sabahları aç karnına 1-2 çorba kaşığı alındığında yumuşatıcı ve yatıştırıcı olarak etki yapar. Özellikle bağırsak hareketlerini düzenleyici ve safra söktürücü etkisi vardır. Safra kesesi tıkanıklığında ya da taş varlığında halk arasında sabahları aç karnına 50-100 gr. alınır ve tedaviye 1 hafta devam edilir.


Zeytinyağının daha birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan en önemli faydaları şu şekildedir.


1-) Metabolizmayı Hızlandırır:

Bağırsak hareketlerini düzene sokarak, kabızlığın çözülmesine yardımcı olur. Diyet listelerinde zeytinyağı baş sırada yer almaktadır.


2-) Karaciğeri Temizler:

Vücuda giren toksinleri temizlemede en etkili yöntem zeytinyağı tüketmektir.


3-) Kemikleri Güçlendirir:

Zeytinyağının içerisinde yüksek miktarda kalsiyum bulunur. İçinde bulunan mineral ve kalsiyum kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur.


4-) Sindirimi Düzenler:

Aç karnına içilen zeytinyağı, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.


5-) Cilde ve Saça Faydası Vardır:

Saçın ve cildin daha canlı gözükmesini sağlayacaktır.


6-) Stresi Azaltır:

Yorucu geçen günün sonunda az miktarda tüketeceğiniz zeytinyağı, enerji verecek, size canlılık katacaktır. Üzerine istediğiniz baharatları ekleyip bu keyfi lezzetli hale dönüştürebilirsiniz.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page